KX Energiakouran Tarina

KX Energiakouran Historia -video

Konepaja- ja paperiteollisuuden parissa aikanaan töitä tehnyt Kimmo Tossavainen sai idean energiakouran kehittämisestä vuonna 2005. Puiden ja risujen hyödyntäminen polttoaineena kiinnosti, ja puun käyttö energiana luo työtä ja työpaikkoja, sekä saa rahan paikallisesti kiertämään. Öljyriippuvuudesta haluttiin eroon, ja uusiutuvan energiapuun hyödyntämisestä oli käyty keskusteluja.

Ensimmäinen, giljotiinityyppinen energiakoura saatiin haasteista huolimatta markkinoille. Tuote oli voimakas ja painava, mutta se antoi hyvän pohjan työn tekemiselle ja jatkokehitykselle.

Energiakouraa käyttäessä ja käyttökokemuksen karttuessa tulevaisuuden näkymät selkeytyivät. Ensimmäisen sukupolven koura palveli hyvin, mutta mielessä oli keinoja parantaa energiakouraa entisestään.

Toisen sukupolven energiapuukoura

Vuonna 2011 Kimmo toi markkinoille kevyemmän ja tehokkaan, toisen sukupolven energiakouran. Toisen sukupolven kourasta tuli kaksisylinterisen rakenteen ansiosta läpimurto.

Toisen sukupolven energiakoura oli onnistunut, mutta kouran kanssa ei jääty lepäämään laakereille. Energiakouraa käyttäessä, ja asiakaspalautetta kuunnellessa havaittiin, että käytettävyyttä voi parantaa entisestään.

”Energiakouran käytön ohella tutkin jatkuvasti mekaniikkaan, sähköön ja hydrauliikkaan liittyviä asioita. Koneala on haastava, mutta mielekäs ympäristö. Tunnen alan ja sen haasteet hyvin, ja niiden ratkaiseminen on lähellä sydäntä.” – Kimmo

Toisen sukupolven energiakoura

Toisen sukupolven energiakoura

Oivallus moduulirakenteisuudesta

Kimmo sai vuonna 2017 idean moduulirakenteista- ja uudenlaisesta energiakourasta, joka toisi kouralle keveyttä, käytettävyyttä sekä kestävyyttä. Ajatuksena oli käytössä tehokkaampi koura, joka kolhii jätettäviä puita vähemmän, ja joka olisi käytössä entistä tehokkaampi.

Moduulirakenteinen KX-280 energiakoura

Kolmannen sukupolven energiakoura

Moduulirakenteisuus osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi. Lopputuloksena oli kevyt koura, joka on käyttäjälle erittäin helppokäyttöinen, monipuolinen sekä tehokas. Moduulirakenteista kouraa voi käyttää puiden kaatamisen lisäksi asennuksiin sekä kuormaukseen.

KX Energiakouraan on saatavilla lisävarusteita, jotka tuovat lisäarvoa sekä monipuolisuutta käyttöön.

KX energiapuukoura on kehitetty sarjatuotantoon, jotta saadaan laadukkaan tuotteen hinta pysymään alhaisena, – Kimmo kertoo.

Kouran suunnittelija Kimmo Tossavainen sekä ensimmäinen KX-280 Energiakoura

KX-210, KX-280 ja KX-350 energiakourien sarjatuotanto on käynnistetty.

Jos olet kiinnostunut uudenlaisesta ja kustannustehokkaasta KX energiakourasta, ota meihin yhteyttä soittamalla +358 409 662 067 (Kimmo) tai ota yhteyttä allaolevalla yhteydenottolomakkeella.

KX-280